Hvilken støtte kan du få?
Vi ønsker at du skal finne: Inspirasjon til å styre din egen utvikling, veiledning til en god utvikling, kunnskaper som kan hjelpe deg å vokse slik du selv ønsker, og nå de mål du setter deg.
-
Lær deg DISK®-modellen og finn ut hvem du er og hvordan du passer sammen med andre ? eller må tilpasse deg andre når det gjelder.
-
Les om målsetning og få veiledning til å finne ut hva du vil, og lage en plan for å komme dit.
-
-
Lær om salg, som stort sett handler om kommunikasjonsteknikker for å avdekke problemer og løsninger i ulike situasjoner.
-
Les om serviceutvikling - en prosess for å bedre samarbeide og samhandling mellom individer og grupper.
-
Lær å lede deg selv og andre. Bli en bedre leder ? og før gruppen frem mot de mål den synes det er viktig å nå.
-
Gå inn i våre forum og finn støtte fra og gi støtte til andre som er i samme situasjon ? vi er alle i utvikling.
Hvordan fungerer "nettverket for god utvikling"?
Vi har samlet informasjon som kan være til hjelp for
- personlig utvikling
- relasjons utvikling (samarbeide, kommunikasjon, personlighets-psykologi)
- lederes utvikling
- organisasjoners utvikling
- resultat-utvikling (salg/service)
Dette er lagt ut på nettet. Responsen har vært over all forventning. Det blir likevel ikke interaktivt - kun enveis kommunikasjon.
Derfor er diskusjonssidene nå på plass, og vi håper noen våger seg frem for å stille spørsmål - og at andre drister seg til å svare. Vi vil også følge med.
Videobaserte kurs som handler om samarbeid, relasjoner og som kan gi personlig utvikling er på vei inn.
Hvordan kan du bidra?
-
Spre ut tips om disse sidene til alle dine kontakter.
-
Bli abonnent, slik at vi får økonomi til å utvikle sidene videre.
-
Delta i samtalene i medlemsforum, til glede for deg selv og andre
-
Send inn artikler, presentasjoner og annet som du mener kan være til nytte.
-
Bli med som rådgiver i nettverket, med den kompetansen du kan tilby.
Hvem står bak disse sidene?
Opprinnelig ble sidene laget som en service til kunder som Posten, TV2, Mips/TCI etc., slik at ledere, selgere og servicemedarbeidere kunne gå inn og repetere og fordype seg i emner fra kurser. Dette var kunder i selskapet Everest Management AS, som i 2002 fusjonerte inn i EA Management as. Innholdet på sidene er blitt til med hjelp av rådgivere i nettverket for god utvikling.
Hva er "god utvikling"?
I arbeidet med resultatutvikling i bedrifter definerer vi "god utvikling" som "en ansvarlig resultatutvikling som skjer på en slik måte at medarbeidernes helse, trivsel og potensiale for personlig utvikling samtidig ivaretaes". En god økonomisk utvikling kan bety at man omsetter mer, men hvis man samtidig tjener mindre, eller overforbruker menneskelige ressurser er det kanskje ikke en god utvikling.
Det er noen årsaker til at vi tror fokuset på "god utvikling" er viktig. Sykefraværet i Norge er høyt. Fordi folk jobber for hardt, for ensidig eller i ugunstige miljøer får de muskel og skjelettlidelser tidlig. Dårlige ledere, vanskelige arbeidsmiljø, mangel på oppfølging, mobbing og trakassering skaper psykososialt betingede lidelser - de såkalte psykosomatiske lidelser som kan ligge i grenseland mellom kropp og psyke. I tillegg vet vi at 1/4 av oss må medisineres før eller senere på grunn av en psykisk lidelse (angst, depresjon etc). Mye av dette skjer altså fordi folk ikke har det så bra på jobben. Eller fordi summen av belastningene på jobb og hjemme blir for stor.
Men det går an å ha det for gøy også! Våre organisasjonspsykologer vet at det går an å skape trivsel, engasjement, energi og arbeidsglede. Alt dette er positivt - helt til det blir så moro at vi glemmer å slappe av. Utbrenthet ser vi i dag helt ned i videregående skole. Det er ikke uvanlig at 35 åringer som har hus, bil, familie, hytte og en knakende artig jobb stiller hos legen med svimmelhet. De frykter at de har fått en svulst på hjernen - men de er gått på en smell. De er utladet. Er det en god utvikling?
For mye og for lite skjemmer alt, sier et gammelt ord. Det finnes ingen fasit svar i vårt komplekse samfunn av så ulike individer og situasjoner. Men hver og en har ansvar for seg selv, og vi tror alle har ansvar for hverandre. Derfor er det viktig at vi fokuserer på en god utvikling, og ikke ukritisk følger dragsuget av markedskreftene.
|