UTVIKLE:  SERVICE  LEDELSE  PERSON  DISK-TEST  KURS  OM OSS  e-KURS  FAQ 
Referanser Bli vår kunde SØK
 
Design av opplæring i kundeservice for funksjonærer og vertskapet i OL i Lillehammer 94 Back

Under OL i Lillehammer i 1994 var 7000 frivillige funksjonærer i aksjon. Les om det opplæringsprogrammet i service som Nicolay Leganger stod bak.

Everest designet opplæring for frivillige funksjonærer under OL 94

I 1992 var det en hektisk stemning i den olympiske komité.  I staben arbeidet man intenst med å planlegge og tilrettelegge det man håpet skulle bli tidenes OL.  Det var enormt mye som skulle klaffe teknisk og praktisk for å lykkes.  Men dommen over OL ville falle på en følelsesmessig vurdering: Hvilken opplevelse ville publikum, utøvere og funksjonær få?

Man forstod tidlig at de 7000 frivillige funksjonærene ville være nøkkelpersoner for opplevelsen. De måtte ikke bare beherske språk og tekniske ferdigheter. For å lykkes i å skape gode følelser måtte de trenes i service - kundebehandling -. 

Men hvem kunne fortelle hvordan man utdanner et strot antall personer raskt, rimelig og effektivt? Hvor fantes den erfaringen? 

Valget falt på det norske selskapet Everest as (nå Ea Management as), som hadde organisert slik opplæring for 1600 personer i Posten. 

Det ble designet et opplegg, som inneholdt det som i dag er modul 1, modul 2 , modul 3, modul 6 og modul 8.  Her var det "train the trainers trainer" som var oppskriften (Å trente opp trenere som trener opp kursledere). 

Her kan du lese mer om moduler som kan være med i et serviceprogram: og generelt om hvordan du kan få "olympisk kvalitet" på din service og kundebehandling.


Author: Nicolay Leganger
Date: 11/3/2015
    Skriv ut

 Tips en venn

Avsenders e-post:
 
Mottakers e-post: